Wit-Rusland expert (in te huren voor lezingen)

Al meer dan twintig jaar kom ik in Wit-Rusland. Ik heb er gewoond, ik heb er gewerkt, ik schreef er een boek over en ik heb een groot netwerk. Tijdens de verkiezingen in augustus en de opstand die erop volgde, ben ik daarom veel door media gevraagd om als expert op te treden of om te bemiddelen om contact te leggen met interessante sprekers in Wit-Rusland zelf.

Ik vind het leuk om mijn kennis te delen. Ik kan met enthousiasme vertellen over de geschiedenis van het land en de ontwikkelingen die daar gaande zijn. De revolutie lijkt vooralsnog niet te lukken, maar ondertussen hebben de mensen elkaar wel leren kennen. Samen organiseren ze nu allerlei activiteiten, van protesten tot Engelse les. Dat is nieuw. Hoe komt dat? Waarin verschilt deze nieuwe ‘generatie’ oppositie van de oude, traditionele tegenstanders van het regime? Hoe kan het, dat Loekasjenka ondanks alle tegenstand, zijn machtspositie weet te behouden? Wat is de rol van de Wit-Russische taal op dit moment? Hoe zit het met die wit-rood-witte vlag? Hoe staat de economie ervoor? Ik kan met al deze vragen uit de voeten. (En niet alleen met deze vragen, natuurlijk.)

Graag geef ik lezingen over Wit-Rusland. Die maak ik dan op maat, afgestemd op de doelgroep. De prijs is eveneens in overleg.