Contact

Ik vind het altijd leuk als mensen contact met me opnemen. Of dat nu is omdat ze vragen hebben, zaken met me willen doen of om -kom maar op!- kritiek te leveren. Dat kan via onderstaande gegevens of via het contactformulier.

info@frankahummels.nl
0031 6 49 360 760
twitter: @frankahummels
‘De Generatorgeneratie’

Van mijn hand verscheen deze maand het boek ‘De Generatorgeneratie’ bij uitgeverij Contact.

In april is het 25 jaar geleden dat een kerncentrale in Tsjernobyl ontplofte. De meeste nucleaire regen kwam terecht in Wit-Rusland. De kinderen van toen zijn inmiddels volwassen. Maar kunnen ze veilig kinderen krijgen? Is de groente die ze eten gezond of vervuild? Ze weten het niet. Wit-Rusland is nog altijd een dictatuur, en alle informatie over de ramp wordt achtergehouden.
Hoe is het om zulke onzekerheid een plek te geven in je leven? Hoe maak je beslissingen? Hoe weet je wat door de ramp komt en wat niet? Als je de waarheid niet zult kennen, is die dan nog belangrijk? Hoe is het om op te groeien in een dictatuur? Hoe is het om te leven na Tsjernobyl?
Aan de hand van de persoonlijke verhalen van de consultant Halina, de vertaalster Paulina en de journalist Siarzhuk probeer ik hier een antwoord op te geven.
Terwijl wij in Nederland onze spinazie vernietigden, dansten de mensen in het dorp van Halina in de warme regen. Toch zegt ze dat ze ‘alles aan Tsjernobyl te danken heeft’. Siarzhuk zag zijn kippen plotseling roze worden. En was zijn verhuizing naar een dorp verder van Tsjernobyl wel zo’n goed idee? Hij heeft er uiteindelijk wél een vrouw aan over gehouden…
Paulina komt uit de Tsjernobylregio, maar heeft weinig over het onderwerp nagedacht. Het heeft geen betrekking op haar. Maar ze heeft wél een vergrote schildklier, dat wel. Maar dat heeft iedereen.
Op de hoofdpagina van mijn website zal ik regelmatig nieuws over het boek plaatsen, bijvoorbeeld nieuws en foto’s van de hoofdpersonen.

Op deze website zal ik regelmatig updates, foto’s en achtergronden over ‘De Generatorgeneratie plaatsen.’ Hier staat een overzicht.

Een overzicht van de media-aandacht die het boek kreeg, staat hier.

 

Uitgeverij Contact

Of bestel het hier!