Nationaal Kinderkado

Lief Nederland,

Kroonprinses Amalia wordt alweer bijna elf jaar. (Gefeliciteerd, hoogheid!). Mensen vinden het leuk om haar een gezamenlijk verjaarskado te geven, en gaan daarom met de pet rond om vijfenveertigduizend euro bijeen te krijgen. Daar wordt een speciale ring van ontworpen voor het jonge prinsesje.

Toen ik elf werd, wilde ik graag een Lolobal en een Legohuis. Vindt Amalia een ring leuk? Ik weet het niet. Ik genoot er vroeger van dat ik, als ik op mijn verjaardag wakker werd, altijd een kadootje naast mijn kussen vond. Zo spannend, die verrassing! Zou Amalia dat leuk vinden, om al te weten wat ze krijgt? Ik heb geen idee, want ik ken haar niet.

Op zich vind ik het geen gek idee om een kado te geven aan een kind dat ik niet ken. Maar een kind in een paleis is dan niet de eerste aan wie ik denk. Er zijn in Nederland immers ook heel veel kinderen die in een opvang wonen. Omdat ze uitgeprocedeerd zijn, bijvoorbeeld, of omdat ze te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Voor hen koop ik graag iets moois.

Nederland, laten we dat doen, met zijn allen. Laten we minstens 45.000 euro ophalen voor zulke paleisloze kinderen. Voor een kadootje, waar je mee kunt spelen en dat een verrassing is. 

Doen jullie mee aan het Nationale Kinderkado?

Veel liefs, Franka

Hoe werkt het:

Het werk van Stichting het Vergeten Kind  sluit aan bij deze wens. De stichting heeft al een infrastructuur om het geld op een goede plek te krijgen, dus als we aan deze stichting doneren, gaat er niks van ons kado verloren aan opstartkosten.

* doneer een bedrag naar keuze aan Stichting Het Vergeten Kind, zet erbij dat het in het kader van #nationaalkinderkado is.

* Hou dat geheim, of vertel het aan anderen

* Verzin een manier om bekendheid te geven aan ons kado. Vertel erover aan je vrienden. Ga los op twitter (#nationaalkinderkado) of Facebook. Zet een link naar deze pagina in je emailhandtekening. Of doe niets, net waar jij zin in hebt of wat goed werkt om jouw omgeving over te halen om mee te doen. 

* Je kunt het Nationaal Kinderkado liken op Facebook

Dat is alles. Omdat het Nationaal Kinderkado een provisorische actie is, en we het geld aan een bestaand fonds geven, komt er geen wervelende slotshow met juichende bekende Nederlanders die een slotbedrag bekend maken. Of we die 45.000 euro halen? Vast wel. En als dat niet zo is: wat maakt het uit? Elke euro die we geven maakt een kind blij.