Schrijven, reizen, radio, workshops

Het laatste berichtje op mijn website stamt uit februari. Maar dat betekent niet dat ik sindsdien heb stilgezeten. Ik werkte voor de radio (NCRV Lunch!, Stand.nl en Casa Luna), schreef artikelen voor verschillende kranten en bladen (onder meer HP/de Tijd en Het Parool) en reisde. Ik was -opnieuw- in Palestina en Israel en in Oeganda begeleidde ik een groep jonge wereldverbeteraars.

Op dit moment ben ik druk bezig met een training ’toegankelijk schrijven’ voor beleidsadviseurs en onderzoekers bij ECBO en CINOP. Dit is een training op maat, dus ik besteed veel tijd aan het beoordelen van huiswerkopdrachten. De deelnemers krijgen persoonlijke feedback, maar ook bepaal ik op deze manier welke onderwerpen aandacht behoeven in de workshops.

Verder ben ik bezig met een aantal leuke, bijzondere projecten, waarbij ik steeds de randen van de journalistiek opzoek. Dat klinkt zo nog heel geheimzinnig, en dat is het eigenlijk ook nog. Zodra dingen rond zijn, zal ik ze hier aankondigen. En zit er een nieuw boek in het vat?

Natuurlijk staan er ook weer reizen voor de deur. Ik vertrek volgende week naar Zuid-Afrika, en ga bijna meteen als ik terugkom naar Portugal. Maar dat is vakantie.

Ik vind de diversiteit van mijn huidige werk heerlijk en ik ben blij dat ik het druk heb. Maar als je deze website leest en denkt: ‘Hee, die Franka, daar wil ik wel mee samenwerken of ik wil haar misschien inhuren voor een klus’, schroom dan niet contact met me op te nemen. Ik ben altijd in voor nieuwe dingen.