Contact

Ik vind het altijd leuk als mensen contact met me opnemen. Of dat nu is omdat ze vragen hebben, zaken met me willen doen of om -kom maar op!- kritiek te leveren. Dat kan via onderstaande gegevens of via het contactformulier.

info@frankahummels.nl
0031 6 49 360 760
twitter: @frankahummels
Diensten

Schrijven: De hoofdmoot van mijn journalistieke werk doe ik voor de geschreven pers. Ongeveer de helft van de onderwerpen draag ik zelf bij mijn opdrachtgevers aan, de andere helft schrijf ik op verzoek. Ik vind het leuk om me in verschillende doelgroepen te verplaatsen en voor hen een verhaal op maat te maken. Daar kan ik veel creativiteit in kwijt. Een voorbeeld: tijdens een journalistieke reis naar Wit-Rusland in 2010, leverde ik de Vogelvrije fietser een verhaal over hoe het meisje dat een fietsorganisatie wil opzetten werd onderdrukt, terwijl in het criminologisch Magazine Crimelink is te lezen was hoe Minsk toch zo’n veilige stad kon worden. In het AD stond een reisreportage ‘terug in de Sovjet-tijd’. Ik lever regelmatig zelf foto’s bij mijn artikelen.

Radio/ Televisie. Graag maak ik als redacteur televisie- en radioprogramma’s. Dat doe ik bijvoorbeeld voor het KRO-NCRV-programma De Ochtend op radio 1. Ik denk mee over de onderwerpskeuze, ga op zoek naar een geschikte gast en bereid het radio-interview met hem of haar voor. 

Cursus: Met veel plezier geef ik cursussen, altijd op maat. De ene keer ga ik met Haarlemse achterstandskinderen op zoek naar nieuws, de andere keer help ik Europese vrijwilligers die multicultureel Den Haag in kaart willen brengen van hun vrees voor straatinterviews af. De cursus ‘journalistiek schrijven voor promovendi’ maakt deel uit van mijn standaardaanbod. Jonge wetenschappers zijn vaak zo in hun onderzoek gezogen dat ze het oog verliezen op wat het algemeen publiek er interessant aan vindt. In één dag, die vooraf is gegaan door een uitgebreide huiswerkopdracht, zoek ik dat met hen uit en leer ik hoe ze een aantrekkelijk kort nieuwsartikel kunnen schrijven. Ook geef ik kleine organisaties cursussen ‘free publicity’. 

Naast deze activiteiten ben ik bijvoorbeeld in te schakelen voor lezingen, campagne-advies, copy-writing of boekbesprekingen.