Contact

Ik vind het altijd leuk als mensen contact met me opnemen. Of dat nu is omdat ze vragen hebben, zaken met me willen doen of om -kom maar op!- kritiek te leveren. Dat kan via onderstaande gegevens of via het contactformulier.

info@frankahummels.nl
0031 6 49 360 760
twitter: @frankahummels




Profiel

Nieuwsgierig, zorgvuldig en gedreven, dat zijn de woorden die mij als journalist het best omschrijven. Ik vind bijna alle mensen interessant en herken een goed verhaal meteen. Mijn opleiding als historicus stelt me in staat vlug en doelgericht informatie te verwerven én heeft me geleerd om niet op geruchten af te gaan. Ik mis nooit een deadline. Bovendien ben ik gedreven. Ik wil de onderste steen boven hebben en ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk.

Ik houd van afwisseling, daarom past freelancen goed bij mij.
Als rechtgeaarde freelancer ben ik generalist. Ik schrijf met hetzelfde gemak arbeidsmarktberichten voor een bankensite als alledaagse gezondheidsverhalen voor een mannenglossy als spraakmakende interviews voor het universitair alumniblad. Maar natuurlijk zijn er ook onderwerpen waar mijn hart nóg sneller van gaat kloppen. Zo heb ik een grote interesse in Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie. Ik ben goed op de hoogte van zowel de huidige politieke thema’s als de geschiedenis en ben er ook geregeld te vinden. Maar ook buiten Europa reis ik graag en veel en als het even kan werk ik ter plekke. Journalistiek werk doen is namelijk vaak een geweldige manier om grip op een land te krijgen. Dat enthousiasme komt terug in de reisreportages die ik maak.

In de meeste van mijn verhalen staan mensen centraal. Natuurlijk, politieke beslissingen zijn belangrijk en het is goed dat in kaart wordt gebracht hoe ze tot stand zijn gekomen. Maar ik vind het veel interessanter om naar de impact te kijken. Als ik bijvoorbeeld schrijf over de zelfmoordgolf in Belfast, dan spreek ik wél de minister van gezondheidszorg, maar in het uiteindelijke artikel komt zij veel minder aan het woord dan nabestaanden. Ook in mijn boek ‘De Generatorgeneratie’ zullen de politieke thema’s rond Tsjernobyl niet de hoofdrol spelen. Die is weggelegd voor drie gewone mensen. Wat zijn hun verwachtingen, hun angsten, hun dromen? Hoe ziet hun dagelijks leven eruit?