Het ‘Meer Marokkanen’- feest wordt vet!

 

 

PERSBERICHT

Het ‘Meer Marokkanen’-Feest wordt vet! De line up is bekend

 

10 mei, 21 uur, Tolhuistuin Amsterdam Noord 

 

Het ‘Meer Marokkanen’- feest, aanstaande zaterdag 10 mei vanaf 21 uur in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord, is heel blij met zijn supergevarieerde line-up. Alles wordt overgoten met een Marokkaans sausje. Zo gaat Einstein Barbie knallen met Sefs ‘De Leven’ uit de film Rabat. En het ingetogen trio Mannekijn verlegt zijn grenzen door samen  met Rai-zanger Sami van de band Kasba de bekende hit ‘Aicha’ van Khaled te spelen. Ome Omar zal als presentator de boel flink opzwepen en ‘Vinexvrouw’ Naima El Bezaz draagt voor uit eigen werk. De rij optredens is lang. Verschillende DJ’s gaan er tot 2 uur voor zorgen dat alle voetjes van de vloer gaan!

Organisatrice Rajae El Mouhandiz zal zelf ook het podium beklimmen. Dat is als zangeres immers haar dagelijks werk- ze brengt een eigentijdse mix van Marokkaanse muziek met soul en jazz ten gehore. Rajae: “Ik vind het tof dat zoveel collega’s belangeloos ons initiatief steunen. Mijn band gaat bijna iedereen begeleiden, de repetities waren te gek, een gezellige couscous.” Mede-organisatrice Ike Breed is geen artiest. Zij werkt als marktonderzoeker, maar  organiseert in haar vrije tijd regelmatig grote feesten. Ike: “Op dit moment ben ik druk bezig met draaiboeken en de vrijwilligersindeling. Het gaat zo’n mooi feest worden!”

Rajae en Ike sloegen de handen ineen nadat Wilders op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen ‘Willen jullie méér of minder Marokkanen?’ had gevraagd. Rajae: “Ik wilde op een vrolijke manier antwoord geven op Wilders’ rare vraag.” Ike: “En ook laten zien waaróm ik voor ‘Meer Marokkanen’ kies. Dus halen we al het leuke van de Marokkaanse cultuur in Nederland van stal: muziek, kunst, dansen en natuurlijk hapjes!” Rajae, Ike en de andere organisatoren vinden samen feestvieren de leukste manier om elkaar –en een andere cultuur- beter te leren kennen. De Facebookgroep www.facebook.com/meermarokkanen wist in korte tijd meer dan 15.000 likes te verzamelen. De kaartverkoop voor het feest is inmiddels begonnen en iedereen is welkom.

 

Line up: Ome Omar, Naima El Bezaz, Rajae El Mouhandiz, Einstein Barbie, Sami (Kasba), Mannekijn, Muna Shirwa, Hind Hakki, DJ’s: Rebel UP!, Redeau Ré, SinuZ

Tijd: van: 21:00 uur tot 02:00 uur.

Toegang: €10 excl. servicekosten, inclusief Marokkaanse hapjes. (geen winstoogmerk)

Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam – http://www.tolhuistuin.nl/

Kaartverkoop: http://www.ticketmaster.nl/event/129953

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4Mr6bFrL21k&feature=youtu.be

Meer Marokkanen dankt De Tolhuistuin, Framer Framed en Uitgeverij Lebowski voor hun medewerking! 

 

—————————————————————————————————–

Voor de contactgegevens van Rajae en Ike kunnen jullie contact opnemen met Franka: -6 40 360 760