‘Meer Marokkanen’- feest

Beste  Amsterdamse fractievoorzitters,

Op 10 mei vindt het ‘Meer Marokkanen’- Feest plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Iedereen is welkom, maar vanwege je functie nodigen we jou nog even specifiek uit om hier bij te zijn!

Wilders stelde de vraag: “Meer of minder Marokkanen?” Voor de organisatoren van ‘Meer Marokkanen’ was het antwoord op die vraag eenvoudig: doe maar meer. Dus dat gingen ze regelen.‘Meer Marokkanen’ staat in het teken van Marokkaanse cultuur. Hedendaagse muziek, kunst, dansen en natuurlijk eten. ‘Meer Marokkanen’ vindt dat namelijk de beste manier om elkaar – en een andere cultuur – beter te leren kennen: samen feest vieren.

Op 10 mei is het dus zo ver. Van 21uur tot 2 uur kan iedereen terecht in de Parodisozaal van de Tolhuistuin. Dat kost tien euro, dat is exclusief servicekosten, maar inclusief hapjes. (Er is uiteraard geen winstoogmerk)

‘Meer Marokkanen’ wordt georganiseerd door een groep Nederlanders van Nederlandse en Marokkaanse afkomst. Via sociale media vonden ze elkaar, kort nadat Wilders zijn uitspraken deed. Organisatrice Rajae El Mouhandiz: “Ik wilde op een vrolijke manier antwoord geven op Wilders’ rare vraag.” Organisatrice Ike Breed: “En ook laten zien waaróm ik voor ‘Meer Marokkanen’ kies. Dus halen we al het leuke van de Marokkaanse cultuur in Nederland van stal.”

De Facebookgroup www.facebook.com/meermarokkanen wist in korte tijd meer dan 15000 likes te verzamelen.  De line up bestaat uit: Ome Omar, Naima El Bezaz, Rajae El Mouhandiz, Einstein Barbie, Sami (Kasba), Mannekijn, Muna Shirwa, Hind Hakki en DJ’s: Rebel UP!, Redeau Ré, SinuZ.

Graag horen we of je ook komt!

Vriendelijke groet,

Franka Hummels

info@frankahummels.nl

06 49 360760