sullenpool

Jij deed niet mee toen de mailtjes voor voetbalpools om je oren vlogen. Je bent vergeten het lijstje in te vullen.  Je dacht: ‘Ik weet toch niets van voetbal.’ Of je dacht dat het je niet interesseerde. Of je kwam er steeds maar niet aan toe. Maar ja. Nu is het zover en moet jij, toch maar in het oranje uitgedost, steeds bier halen. En dan morgen, bij de koffie-automaat. Collega’s geven elkaar high fives omdat ze een of andere obscure wedstrijd goed hebben voorspeld. Hm, ja. Dat had jij eigenlijk ook wel gewild.

Wanhoop niet! Okee, het feest in Brazilië is reeds losgebarsten, maar je kan nog steeds meedoen aan een pool. Aan deze pool. Instappen kan op elk moment en met versloffen hoef je je kans op winst nog niet te verspelen. Dit is  Dé pool voor uitstellers en twijfelkonten. De sullenpool. 

Wat kun je winnen: Veel eer en eerbied. De deelnemers die dat willen gaan een avond met elkaar drinken. De winnaar mag de stad kiezen, en wordt die hele avond vrijgehouden. 

Wat kost het: Als je mee gaat stappen leg je jouw deel voor de winnaar in. Iedereen die niet meegaat doneert 10 euro aan Oxfam of een ander goed doel. 

Hoe werkt het: Stuur een mail naar franka.hummels@gmail.com. Je krijgt dan toegang tot een google spreadsheet waarin je je voorspellingen kunt invullen. Invullen mag steeds tot 5 minuten voor de wedstrijd. Je hoeft dus niet alles in één keer in te vullen en je mag wedstrijden overslaan.  In de comments is veel ruimte om elkaar af te zeiken. 

En hoe win je dan? Voor elke goed voorspelde winnaar krijg je 1 punt. Heb je de puntenverdeling goed, dan krijg je daar nog 2 punten bij. Wie op het einde het meeste punten heeft, heeft gewonnen. 

Veel plezier!